Information till dig som är intresserad av att köpa en katt från oss

Vi säljer våra sphynx katter till dig som vill ha hemma till sällskap, ett plus är alltid om du också är intresserad av utställningar men dock inget vi kräver!

En kattunge från oss är alltid:

- Dolda fel försäkrad i 3 år hos Agria. Med egen försäkring hos Agria också!
- Minst 12 veckor gammal när den flyttar, enligt reglerna.
- ID-märkt med chip.
- Registrerad i Sverak.
- Vaccinerad mot kattpest och kattsnuva.
- Veterinärsbesiktad senast 7 dagar innan leverans.

Vid flytt medföljer:
- Stamtavla + veterinärintyg.
- Köpekontrakt.
- Kattungepaket.

Vi vänjer katterna tidigt med att klorna ska klippas, kattlådan ska användas mm.

Vi är väldigt måna om att alla katter vi säljer hamnar i bra hem, där köparen förstår att det kostar att ha katt med försäkringar och dylikt, samt att en katt lever många år. Katterna skall förbli innekatter och tas om hand på bästa sätt. Vi har gärna kontakt med köparna även efteråt. Vi finns tillgängliga för hjälp råd och frågor under katternas uppväxt och framtida liv.
Vi är mycket noga med var våra kattungar hamnar och säljer inte efter "först till kvarn". Jag förbehåller mig rätten att neka köpare utan någon närmare förklaring. Det går bra att tinga kattunge från 5-6veckors ålder. Vi ser då gärna att man kommer och besöker oss på plats hemma också.

Sphynxar är inte helt allergivänliga, som många tror, eftersom de har olika grader av hårighet på delar av kroppen, samt att alla allergier inte endast beror på kattens päls utan kan orsakas av allergener i bland annat kattens saliv. För att veta om just DU klarar av att ta emot en sphynx i ditt hem så rekommenderar jag ett besök hos en sphynxuppfödare eller sphynxägare. Det visar sig ganska snabbt ifall en sphynx passar just dig och din allergi. Vi tar tyvärr inte emot besök för att se hur du reagerar som är allergisk, då jag håller på med hästar dagligen (päls), och det då kan bli missvisande om du skulle visa sympton för allergi.

Du är alltid välkommen att hör av dig vid intresse, eller frågor även när vi inte har en kull pågång, vi sparar alla seriösa intresserade köpare till framtida försäljning av katter!

Avelsdjur säljes av oss endast till registrerade andra uppfödare! Så det innebär alltså i regel, att alla våra kattungar kommer vara kastrerade innan dom lämnar hemmet till det nya! Ibland söker  vi även hel/halv fodervärdar, till både honor/hanar men då ska du bo i Stockholm, ha kattvana sedan innan och vara medveten om att det innebär lite mer arbete som fodervärd också, då katten bl.a behöver HCM scannas hos vet varje år. Vi annonserar ut om vi söder fodervärd. Uppfödaren äger då hela avelsrätten och står för en del kostnader, avelsplanering, val av avelsdjur.